miercuri, 20 ianuarie 2010

UDMR îşi ia tainul de la PD-L: Aeroportul Otopeni, Garda Financiară şi Editura Didactică

ÎMPĂRŢEALĂ l Delegaţiile PD-L şi UDMR s-au întâlnit, luni seara, pentru a-şi împărţi regiile şi agenţiile guvernamentale, o miză foarte importantă pentru toate partidele care s-au perindat la guvernare

Surse participante la negocierile de luni ne-au declarat că udemeriştii au avut de ales între aeroporturile "Henri Coandă" şi Băneasa, ei optând pentru primul. UDMR nu a primit niciun post de şef la agenţiile importante, din domeniul gazelor, energiei şi transporturilor, şi nici conducerea APIA (Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură), pe care o ceruseră chiar din prima rundă de negocieri.

Distribuţia agenţiilor de stat nu a fost încă bătută în cuie, urmând ca preşedinţii celor două partide, Emil Boc şi Marko Bela, să se întâlnească încă o dată. Surse din PD-L ne-au spus că este posibil să se mai modifice lista cu agenţii, în funcţie de jocurile de putere din partidul democrat-liberal.

Astfel, la conducerea Gărzii de Mediu se află Silvian Ionescu, un apropiat al trioului Vasile Blaga - Adriean Videanu - Radu Berceanu, care ar putea cere protecţia celor trei.

Dacă Silvian Ionescu îşi păstrează postul, atunci udemeriştii vor primi la schimb Fondul de Mediu, unde se află un protejat al lui Gheorghe Ştefan "Pinalti". Comisarul general al Gărzii Financiare este acum Sorin Florea.
El a fost numit comisar general în aprilie 2009, anterior deţinând funcţia de comisar general adjunct al Gărzii Financiare. Directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" este Neculai Olaru.

Garda Naţională de Mediu este condusă, din ianuarie 2009, de către de Silvian Ionescu. La conducerea "Apelor Române" se află Neculai Olaru, lider al filialei PD-L Bacău. La negocierile de luni seara s-a mai stabilit ca UDMR să primească un post de director adjunct la agenţiile şi regiile conduse de PD-L, şi invers.

http://www.gandul.info/international/udmr-isi-ia-tainul-de-la-pd-l-aeroportul-otopeni-garda-financiara-si-editura-didactica-5378833

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc