vineri, 8 ianuarie 2010

UDMR l-a propus pe actualul subprefect pentru functia de prefect

Functia de prefect al judetului Harghita este dorita de UDMR, care l-a propus deja pentru acest post pe actualul subprefect Ladany Laszlo-Zsolt, decizia finala urmand sa fie luata de premierul Emil Boc. Fotoliul de prefect al judetului Harghita este ocupat, in prezent, de Constantin Strujan, sustinut de PD-L, dar UDMR tinteste de mai multi ani aceasta functie si a solicitat partenerilor de guvernare numirea unui reprezentant al Uniunii.

Presedintele UDMR Teritorial Ciuc, Borboly Csaba, a declarat pentru AGERPRES ca Uniunea a solicitat partenerilor de guvernare mai multe functii de prefect si subprefect din judetele din Transilvania si se asteapta decizia Guvernului in acest sens. 'Credem ca o parte a colaborarii dintre autoritatile locale, comunitati si Guvern se face prin Prefectura si consideram ca trebuie sa fim reprezentati la acest nivel', a spus Borboly. El a precizat ca, in situatia in care UDMR va primi functia de prefect al judetului Harghita, a fost deja propus actualul subprefect Ladany Laszlo-Zsolt, sustinut de Uniune.

Ladany a fost, timp de sapte ani, seful Biroului parlamentar al deputatului UDMR Antal Istvan si consultant parlamentar, dupa care a indeplinit functia de viceprimar al municipiului Odorheiu Secuiesc, iar din 2006 ocupa fotoliul de subprefect al judetului Harghita. El a fost preferat in locul altor nume din Uniune, propunerea fiind decisa de reprezentantii UDMR din zonele Ciuc, Odorhei si Gheorgheni. Borboly Csaba a avut numai cuvinte de lauda si la adresa actualului prefect, Constantin Strujan, despre care a spus ca si-l doreste, in continuare, in echipa de conducere a Prefecturii Harghita intrucat a conclucrat foarte bine cu el. De asemenea, presedintele UDMR Teritorial Ciuc a precizat ca se va lua in discutie si schimbarea sefilor unor servicii deconcentrate, principala institutie vizata de Uniune fiind Inspectoratul Scolar Harghita.

'Este o functie la care tinem foarte mult si cred ca este normal ca, in Harghita, Inspectoratul Scolar sa fie condus de un om care cunoaste limba majoritatii elevilor care studiaza in judet', a spus Borboly. Acesta a tinut sa adauge ca UDMR doreste ca serviciile deconcentrate sa fie descentralizate, sa treaca in subordinea consiliilor locale sau a Consiliului Judetean si sa fie conduse de specialisti 'nu de oameni de la Bucuresti care nu au fost niciodata in Harghita'. Borboly a mentionat, insa, ca nu s-au purtat, deocamdata, negocieri cu PD-L pentru sefia serviciilor deconcentrate. UDMR a organizat, anul trecut, mai multe actiuni de protest fata de inlocuirea sefilor maghiari ai serviciilor deconcentrate, acuzand atunci reprezentantii PD-L si PSD, aflati la guvernare, de epurare etnica.

http://www.ziare.com/miercurea-ciuc/actual/udmr-l-a-propus-pe-actualul-subprefect-pentru-functia-de-prefect-1087706

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc