joi, 14 ianuarie 2010

UDMR serbează 20 de ani de la înfiinţare la Cluj-Napoca

Peste 700 de invitaţi din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, sâmbătă, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, la spectacolul de gală organizat de UDMR cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea formaţiunii.

Peste 700 de invitaţi, la spectacolul de aniversare a 20 de ani de la înfiinţarea UDMR.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost transmise peste 700 de invitaţii atât unor personalităţi maghiare din România, cât şi din Ungaria.

“Sunt invitate peste 700 de persoane, fondatori ai UDMR, lideri ai UDMR din judeţe, ai organizaţiilor civice, demnitari şi parlamentari, dar şi episcopii bisericilor tradiţionale maghiare. Am transmis invitaţii şi pentru liderii partidelor parlamentare din Ungaria, dar şi pentru cei ai formaţiunilor politice maghiare din ţările Bazinului Carpatic, unde trăieşte o importantă populaţie maghiară”, a spus Kovacs.

Potrivit acestuia, cu această ocazie vor fi înmânate 200 de distincţii aniversare unor personalităţi ale comunităţii maghiare din România.

În cadrul manifestării vor fi lansate volumul “UDMR la 20 de ani” şi un album fotografic intitulat “Ani şi imagini”, care prezintă în aproape 700 de fotografii istoria UDMR de la înfiinţare şi până în prezent.

http://www.napocanews.ro/2010/01/udmr-serbeaza-20-de-ani-de-la-infiintare-la-cluj-napoca.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc