joi, 21 ianuarie 2010

In urma negocierilor cu UDMR, PD-L trebuie sa-si dea oamenii afara

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, e de parere ca PD-L a negociat lamentabil functiile de conducere la nivelul institutiilor deconcentrate din judet, fiind in situatia de a-si da oamenii afara din fruntea institutiilor care au revenit UDMR.

"PD-L e varza in judetul Covasna. (...) Nu doar ca au pierdut functia de prefect, dar au pierdut si din functiile pe care le-au avut cat au fost in alianta cu noi. Practic, vor trebui sa isi dea oamenii afara" , a declarat Horia Grama, aratand ca in vechea coalitie PD-L si PSD au avut fiecare cate 18 institutii deconcentrate, iar acum raportul este de 25 la 11 in favoarea UDMR.

Grama a remarcat si faptul ca modul in care s-au dus negocierile a fost nestatutar, deoarece acestea au fost purtate fara stiinta presedintelui PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, care a fost pus in fata faptului implinit de catre colegii sai de partid, Georghe Scripcaru si Dan Manolachescu. "Eu nu stiu ce partid e asta. Baciu nici nu stia ca sunt negocieri, l-au anuntat dupa.

(...) Sunt in afara cadrului statutar", a declarat liderul PSD, care a mai adaugat ca rezultatul negocierilor este nu doar in defavoarea democrat-liberalilor, ci a intregii comunitati romanesti din judetul Covasna. Grama nu s-a ferit sa il acuze pe vicepresedintele PD-L, George Scripcaru ca face "mendrele" UDMR, dar si ca foloseste judetul Covasna ca pe o "supapa de refulare", pentru a satisface clientela politica brasoveana.

"Nu-mi dau seama cum vede Scripcaru interesele comunitatii romanesti din judetul Covasna cand vine si cu lejeritate da totul la UDMR. (...) Am impresia ca judetul Covasna e un fel de supapa de refulare pentru Brasov, se aude ca vor aduce un brasovean sef la Vama si un subprefect maghiar tot de la Brasov (...) Am impresia ca Scripcaru isi deconteaza datoriile, isi incheie bilantul sau obligatiile tot pe judetul Covasna", a declarat Horia Grama, conchizand ca "niciodata un partid romanesc nu a pierdut atat de mult in fata UDMR ca la aceste negocieri".

Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu a replicat ca Horia Grama "aiureaza" si ca ar face bine sa-si vada de propriul partid. "Dupa ce PSD au dat livrat autonomia la pachet cu Geoana in campania electorala, acum ne da lectii despre cum trebuie sa ne intelegem cu UDMR, cu comunitatea maghiara si cum sa gestionam problemele.

Ar fi mai bine pentru domnul Grama sa vada ce se intampla in propriul partid, inclusiv in organizatia sa, ca s-ar putea sa aiba o problema mult prea mare cu proprii colegi si nu cu adversarii", a spus liderul democrat-liberal. In urma negocierilor de saptamana trecuta, UDMR si-a adjudecat 24 de institutii din totalul celor 35 luate in discutie, iar PD-L 11, raportul fiind de peste 65% in favoarea UDMR, care a impus respectarea proportiei etnice.

De asemenea, s-a convenit in institutiile in care unul dintre partide numeste directorii generali, functiile de adjuncti sa revina partenerilor. Ambele echipe s-au declarat multumite de rezultatul negocierilor, liderii UDMR mentionand ca este pentru prima data cand reusesc un asemenea scor, niciodata pana acum nereusind sa treaca de 46% in ce priveste posturile de conducere la nivelul institutiilor deconcentrate

http://www.ziare.com/sfantu-gheorghe/actual/in-urma-negocierilor-cu-udmr-pd-l-trebuie-sa-si-dea-oamenii-afara-1109177

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc