joi, 4 martie 2010

Stand comun „Ţinutul Secuiesc“ la Târgul de Turism de la Budapesta

Autorităţile publice din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş participă începând de astăzi cu un stand comun sub brandul „Ţinutul Secuiesc“, în cadrul Târgului Internaţional de Turism Hungexpo, organizat la Budapesta.

Una dintre atracţiile turistice ale celor trei judeţe care vor fi promovate sub sigla Ţinutului Secuiesc se referă la porţile secuieşti, rar întâlnite în alte zone, precum şi natura, mlaştinile ocrotite, lacurile sau ospitalitatea oamenilor din zonă.

„Autorităţile publice judeţene Harghita, Covasna şi Mureş colaborează de aproape 2 ani pentru mediatizarea brandului „Ţinutul Secuiesc” pornind de la aspectele culturale comune ale acestei regiuni (…) sperăm în crearea unui brand comun al celor trei judeţe, care să ducă la competitivitatea regiunii pe plan naţional și internaţional”, susţin într-un comunicat comun cei trei preşedinţi de CJ din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

Hungexpo are loc începând din data de 4 martie şi cu acest prilej reprezentanţii din celelalte ţări au posibilitatea de a primi informaţii noi despre regiune şi de a o aşeza pe harta obiectivelor turistice.

De asemenea, spun participanţii, târgul oferă posibilitatea prezentării și promovării produselor secuieşti, iar acest lucru se doreşte a deveni util pentru producătorii locali.

O primă participare comună a celor trei judeţe cu brandul Ţinutului Secuiesc a avut loc la Târgul de Turism din Bucureşti, Romexpo, anul trecut. (A.S.)

http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=7028

2 comentarii:

1roman spunea...

Ei nici n-au cai de acces...
Infrastructura e jalnica...
Cine sa-i viziteze ? :))) Ce oameni incuiati.
Imi place blogul tau ;) o sa te adaug la blogroll,sper sa faci si tu la fel.

Marius spunea...

blogul meu e http://unuacolo.blogspot.com
Toate cele bune si Traiasca Romania Mare in vechile hotare !

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc