marți, 10 noiembrie 2009

Herta Muller scrie pentru timisoreni

Laureata premiului Nobel pentru literatura, Herta Muller, a acceptat sa scrie un text pentru timisoreni, care va fi citit in cadrul unui spectacol care va avea loc in centrul orasului, la 18 decembrie, atunci cand municipalitatea organizeaza aniversarea a 20 de ani de la Revolutia din 1989.

Este vorba de reprezentatia "Messa da Requiem", de Giuseppe Verdi, sub coordonarea directorului Operei de Stat din Viena, Ioan Holender. Timisonline anunta ca la eveniment vor canta orchestrele si corurile reunite ale Operei Nationale si ale Filarmonicii Banatul din Timisoara.

Muzica va fi intercalata cu texte citite de actorii timisoreni, despre cei care si-au jertfit viata pentru libertate, si vor fi proiectate imagini din zilele Revolutiei.

"Herta Muller a acceptat sa scrie un text de final, care va fi citit aproape de sfarsitul spectacolului de recviem, va fi recitat de actorii timisoreni. Va fi un text plin de optimism, pentru ca mesajul de final trebuie sa fie unul incurajator, datorita jertfei celor care au murit in decembrie 1989 noi ne bucuram astazi de libertate, cel mai important dintre toate castigurile de atunci", a declarat, pentru sursa citata, directorul directiei de comunicare din cadrul Primariei.

La eveniment va participa si Hans-Dietrich Genscher, fost ministru de Externe al Germaniei in perioada 1974-1992, una dintre personalitatile care au contribuit la reunificarea Germaniei.

http://www.ziare.com/actual/cultura-generala/11-09-2009/herta-muller-scrie-pentru-timisoreni-945663

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc