joi, 19 noiembrie 2009

Şovinul Antal Arpad nu îi vrea pe membrii Noii Drepte la Sfântu Gheorghe de Ziua Naţională a României

Primăria Sfântu Gheorghe nu va autoriza nicio manifestare sau vreun marş al mişcării Noua Dreaptă, care a anunţat că va veni la Sfântu Gheorghe în formaţie de 200 de persoane pentru a sărbători Ziua Naţională de 1 Decembrie, transmite corespondentul Informatia.ro.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, o scrisoare internă a organizaţiei Noua Dreaptă, în care se vorbeşte despre planurile acesteia în ceea ce priveşte venirea la Sfântu Gheorghe de 1 Decembrie.

Antal Arpad a sesizat că în respectiva scrisoare internă, distribuită către membrii Noii Drepte, se arată că aceasta va veni la Sfântu Gheorghe cu drapele, cruci celtice, un banner tricolor de patru metri, inscripţionat „Ţinutul Secuiesc a fost, este şi pe veci va rămâne Pământ Românesc!” şi lozincile „Ţinutul Secuiesc- Pământ Românesc!”, „Unitate Naţională!”, „Noi suntem români- aici pe veci stăpâni!”.

Antal Arpad consideră că acţiunea organizaţiei Noua Dreaptă, pe care a definit-o ca fiind „extremistă şi fascistă” , este o provocare şi reprezintă o ruşine pentru statul român faptul că Noua Dreaptă îşi poate încununa zece ani de activitate în România.

Primarul de Sfântu Gheorghe a explicat că nu se va acorda nicio autorizaţie pentru un marş sau o manifestare a Noii Drepte la Sfântu Gheorghe şi a atras atenţia că acţiunea dorită de către aceasta nu poate veni în beneficiul relaţiilor româno- maghiare din zonă.

„Voi discuta cu cei de la SRI, Jandarmerie şi Poliţie, sperând că vor interveni şi vor rezolva această problemă, deoarece eu cred că această provocare intră în categoria de siguranţă naţională, pentru că nu cred că ar fi în interesul României izbucnirea unui conflict interetnic în Secuime în acest moment. Nu-i pot opri să vină la Sfântu Gheorghe, dacă ei nu solicită autorizaţie, dar cred că Poliţia, SRI şi Jandarmeria au pârghii în acest sens, pentru a evita un posibil conflict în Sfântu Gheorghe, a declarat Antal Arpad.

Primarul de Sfântu Gheorghe a insistat pe faptul că dorinţa Noii Drepte de a sărbători la Sfântu Gheorghe Ziua Naţională este în mod evident o provocare, atâta timp cât se mobilizează oameni din toată ţara.

E o provocare, dacă ei vin la Sfântu Gheorghe să ne spună că Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi pământ românesc; noi nu avem nicio problemă cu faptul că Ţinutul Secuiesc este în România, însă nu cred că e bine să vină oameni de la Timişoara, Bucureşti, Botoşani şi Gorj, să ne spună nouă al cui e pământul pe care trăim- noi ştim foarte bine şi să ne lase în pace, pe românii şi maghiarii din Secuime, să ne lase să trăim fără provocatori”, a mai spus Antal Arpad.

Definită ca mişcare naţionalistă de dreapta, Noua Dreaptă a lansat un apel public pentru ca de 1 Decembrie, toţi românii să vină la Sfântu Gheorghe, spre a sărbători Ziua Naţională. Apelul Noii Drepte este postat inclusiv pe site-ul mişcării, www.nouadreapta.org.

„Dacă te-ai sãturat de presiunile separatiste maghiare, dacã nu-ti e indiferentã soarta românilor din judetele Harghita şi Covasna, ajunşi strãini în propria ţarã, dacã eşti român şi te mândreşti cu asta, vino la marşul de Ziua Naţionalã ! Marţi, 1 decembrie, de ziua TA şi a tuturor românilor, te aşteptãm în inima României la Sfântu Gheorghe pentru a demonstra cã aşa-zisul “ţinut secuiesc” a fost, este şi-n veci va rãmâne pãmânt românesc!”, se arată în apelul către românii care vor să participe la sărbătorirea Zilei Naţionale.

http://www.napocanews.ro/2009/11/sovinul-antal-arpad-nu-ii-vrea-pe-membrii-noii-drepte-la-sfantu-gheorghe-de-ziua-nationala-a-romaniei.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc