luni, 15 octombrie 2007

Agentura rusa din Romania a reusit recunoasterea inventiei staliniste- “limba modoveneasca”


Image
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu (foto) si ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, au reusit sa provoace recunoasterea din punct de vedere juridic a existentei "limbii moldovenesti", inventie stalinista utilizata ca argument al ocuparii Basarabiei. Cei doi reprezentanti ai statului roman au fost de acord ca in subsolul Acordului de facilitare a regimului de vize semnat intre Republica Moldova si Comisia Europeana sa apara formularea "limba moldoveneasca", realizand astfel din prostie sau cu intentie unul din obiectivele strategice ale agenturii ruse din Romania.
Reprezentantii diplomatiei din Romania(pentru ca romane este greu sa-i spui), au acceptat acordul prin care cetatenii moldoveni primesc facilitati de calatorie incepand cu 1 ianuarie 2008 lasand ca in final ca sa apara precizarea: « documentul a fost redactat in limbile statelor UE si in limba moldoveneasca ». Tratatul bilateral dintre Bucuresti si Chisinau a ramas neschimbat, mai ales din cauza ca Bucurestiul nu a acceptat existenta « limbii moldovenesti », iar in situatia actuala, potrivit mai multor diplomati consultati de Romanian Global News, Bucurestiul a ramas fara argumente.
Se stie ca politica externa a Romaniei este coordonata de Presedintele Romaniei. A stiut acesta de facatura rusa, prin diplomati romani, de la Bruxelles. Daca da, este grav ca nu a luat masuri. Daca nu, inseamna ca serviiciile sunt si ele bagate in facatura si atunci trebuie sa raspunda impreuna cu diplomatii « unelte » ale altora. Asa s-ar intampla intr-un stat democratic, membru NATO care stie sa-si apere interesele nationale. Este Romania un asemenea stat ?
Ramane de vazut.
http://www.rgnpress.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc