miercuri, 3 octombrie 2007

Primarul Romei, autorul moral al atacului impotriva Iulianei Pantelimon

Roma, Italia/Romanian Global News

03 octombrie 2007
Romanca Ionela Iulia Pantelimon e in coma profunda la sectia Reanimare a spitalului San Giovanni din Roma. Medicii ii dau slabe sanse de suprevietuire.
A ajuns in spital pe 10 semptembrie, intr-o zi obisnuita de munca. Ionela muncea ca badante (ingrijitoare) in capitala Italiei. Pe 10 septembrie se afla la metrou, linia A, cand a fost impinsa de o mana nevazuta sub trenul care tocmai oprea in statia Anagnina. Doua ore interminabile de agonie sub rotile primului convoi, atat a durat operatiunea pompierilor de extragere a corpului de sub rotile trenului. De atunci romanca, in varsta de 40 de ani zace intre viata si moarte pe un pat de spital, sub ochii disperati ai sotului Dumitru, muncitor in constructii.
Primele ipoteze ale Politiei s-au concentrat chiar asupra familiei Ionelei, sotul si cumnatei care au fost supusi la interminabile interogatorii. Parea o crima intre romani, precum se spune si despre executia de la Nomentano, dar din motive de invidie sau gelozie.
Apoi evenimentul a fost uitat de presa. Pana acum cateva zile, cand Miriam Garbini s-a prezentat la sectia de politie Tor Bella Monaca si a martusit totul. Ea este autoarea tentativei de omor. Provine dintr-o familie italiana obisnuita si nici macar nu isi cunostea victima. “ Am auzit vocile ostile”, a declarat tanara italianca, care are probleme psihice si este pacienta a unui Centru de igiena mintala. “Vocile ostile impotriva comunitatii de romani cu care presa a bombardat opinia publica”, scrie ziaristul Sergio Bagnoli pentru Centomovimenti online, care il acuza direct pe primarul Veltroni (foto) ca fiind responsabil moral de alarmismul colectiv declansat de presa.
Reprezentanti ai Asociatiilor de romani din Italia vor participa azi la o manifestatie in fata primariei Romei tocmai pentru a protesta impotriva etichetarii intregii comunitati pe baza unor episoade de delincventa a conationalilor lor. In ultimul timp s-a inregistrat o intensificare a declaratiilor unor politicieni italiani impotriva comunitatii de romani. Parte din presa italiana ( Tv, ziare) a contribuit la crearea si mentinerea unei stari de alarmism colectiv cu privire la romani.
Miruna Cajvaneanu, ziarist independent, Roma

http://www.rgnpress.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc