joi, 18 octombrie 2007

Banda lui Gogu Radulescu conduce Romania

articol de: ADEVARATUL SERVICIU ROMÂN DE INFORMATII
BANDA LUI GOGU RADULESCU CONDUCE ROMÂNIA!

1) În primavara anului 1979, la Hotelul Intercontinental a avut loc o nunta simandicoasa, casatorindu-se copiii a doi mari nomenclaturisti.
2) Printre invitati, membri marcanti ai CPEx - Paul Niculescu-Mizil, Ilie Verdet, Suzana Gâdea, Gogu Radulescu s.a., membri ai CC al PCR, ai Guvernului, precum si alte persoane publice, artisti s.a.m.d.
3) Meniul, stabilit pe baza bucatariei frantuzesti, a fost de exceptie, continînd cele mai fine mezeluri si aperitive, legume proaspete si exotice, preparate speciale din peste - morun, nisetru, pastruga, somn si mai ales anghila, procurate de Gogu Radulescu de la Jurilovca, unde-si avea fieful - bauturi straine, dulciu4) Într-o forma deosebita si, mai ales, corelata cu o avansata stare bahica, spre surprinderea si apoi chiar spre disperarea comesenilor, timp de cîteva ore bune, Gogu Radulescu a sustinut un recital nemaiîntîlnit, în totalitate dedicat politicii interne si externe a României, comportamentului lui Nicolae Ceausescu. Ideea de baza era ca nu mai poate fi tolerata tendinta actuala, ca este o aiureala teoria cu independenta economica si politica si ca tovarasii de la Rasarit vor fi obligati sa recurga la masuri speciale.
5) Le-a explicat celor prezenti ca "proasta" de Elena este cîstigata deja si ca are oamenii lui lînga ea prin care o dirijeaza (Ion Ursu si altii).
6) Cu ocazia cîtorva dintre incursiunile tot mai dese spre grupul sanitar, într-o tinuta jenanta, descheiat si patat pe pantaloni, observîndu-l pe compozitorul Doru Popovici - aflat pe un scaun marginal, spre iesire - l-a interpelat violent si vulgar, cerîndu-i sa paraseasca urgent "banda nationalistilor", în frunte cu Eugen Barbu, Ion Lancranjan, Paul Anghel si altii.
7) "Vino la Comana la noi, Dorule. Noi conducem România, se va vedea în curînd, iar cei ce nu sînt cu noi o vor simti pe pielea lor. L-am convins si pe Ceausescu sa se descotoroseasca de ei... O sa vezi. De altfel, dupa semnalele mele, în curînd o sa-i vina si lui rîndul... S-a hotarît acolo unde trebuie, vei vedea. Îmi pare rau pentru alde Nichita si înca alti cîtiva, de altfel foarte talentati, dar n-am ce sa le fac. La mine la Comana este elita politica, artistica si intelectuala. Te vei întîlni cu cei mai importanti si, mai ales, cu aceia care în curînd vor decide în România. Activisti, ofiteri de Securitate, scriitori, critici... ", i-a spus Gogu Radulescu lui Doru Popovici.
"Vino la noi, Mircea, la Comana,
noi conducem România"
1) În vara anului 1986, Mircea Chirila, fost director al fabricii FAIMAR din Baia Mare, venind la Bucuresti în interes de serviciu, îl întîlneste în avionul de Cluj pe scriitorul Augustin Buzura, cu care are un dialog agreabil.
2) La sosirea de pe Aeroportul Baneasa, acesta îl invita sa renunte la masina Ministerului Industriei Usoare (care venise sa-l ia pe director) si îl invita în masina ce-l astepta, cu nr. 1-B-117 (masinile elitei politice aveau numai 3 cifre la urma).
3) Ag. B. îl invita, în continuare, pe Mircea Chirila sa ia cina la Barul Continental. Pe parcursul a cîtorva ore bune, scriitorul îi solicita sa vina la Comana, la casa lui Gogu Radulescu, unde se afla adevarata conducere a statului, a partidului, a Economiei, a Comertului si chiar a Culturii. Va întîlni acolo persoane precum Dumitru Popescu, Gheorghe Pana (cumnat cu Gogu Radulescu), Ion Ursu, Suzana Gâdea, Ladislau Heghedus, Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Dan Haulic, Valeria Seciu, Zigu Ornea, Mircea Dinescu, Ion Gheorghiu, Horia Flamîndu, Radu Budeanu. Nea Gogu, a mai spus scriitorul, o are la mîna pe Ceauseasca si, prin ea, dirijeaza totul în directia care trebuie. La Ministerul Culturii, Heghedus si Dulea executa orbeste toate ordinele. Pe Dulea l-a salvat de o nenorocire pe linie de partid si penala, pe cînd era secretar cu propaganda la Brasov. El face la minister totul ca sa o compromita pe Elena Ceausescu, si, totodata, sa execute ordinele venite de la Gogu Radulescu si chiar de mai... departe. El nu este primit însa la Comana, este prea mic si prea mizerabil... "Vino la Comana, Mircea, acolo se hotaraste prezentul si viitorul. Foarte curînd se vor produce evenimente majore, vei vedea. Totul este bine pus la cale. Fiecare dintre noi va avea misiunea lui...", i s-a adresat, în încheiere, Ag. B. interlocutorului sau.
PS. Foarte speriat, Mircea Chirila a povestit multor persoane aceasta întîmplare deosebita. Dupa 1989, avea sa remarce ca tot ce i-a relatat scriitorul Ag. B s-a îndeplinit, iar Zigu Ornea avea sa devina, între altii, unul dintre cei mai importanti protagonisti.
Un exemplu de manevra a
"Gruparii Comana"
În 1987 - luna martie -, Procuratura si Controlul Financiar al Curtii Superioare de Conturi iau la bani marunti Uniunea Artistilor Plastici (UAP). În luna martie sînt ridicate toate dosarele Uniunii, care aveau sa fie restituite în iulie, acelasi an. Gogu Radulescu îi cheama la ordin pe Viorel Marginean, Alin Gheorghiu si Horia Flamîndu (cumnat cu Ion Ursu), ultimii doi fiind secretari ai UAP. "Mai fura omul, dar nici chiar asa!" - li se adreseaza el textual. Este dat afara directorul Culea. În 1977, legal trebuia sa se desfasoare sedinta UAP. "Gruparea Pacepa", formata, între altii, din Dan Haulica, Ion Pacea, Ion Gheorghiu, Bradut Covaliu, simtind ca va fi schimbata cu aceea a lui Sabin Balasa, Vasile Dragut, Constantin Lucaci, Virgil Almasan, Dan Hatmanu (ultimul dormea la Emil Bobu acasa de pe cînd acesta era prim-secretar la Suceava), în colaborare cu "Gruparea Comana" anihileaza puciul Balasa-Hatmanu, amîna alegerile cu 2 ani si, în 1979, are loc Conferinta UAP, care hotaraste: presedinte - Ion Irimescu, vicepresedinti - Viorel Marginean, Ion Frunzetti, secretari - Horia Flamîndu (casatorit cu Monica Ursu, sora lui Ion Ursu) si Ion Gheorghiu. Tot "Gruparea Pacepa" determina schimbarea lui Cornel Burtica din functia de secretar cu propaganda al CC al PCR si îl aduce de la Prahova pe Virgil Cazacu, apreciat de toti ca "un bou docil"! S-a demonstrat înca o data forta lui Gogu!
În loc de concluzii
"Gruparea Comana" devine ofensiva o data cu venirea la putere a lui Mihail Gorbaciov, trecînd la îndeplinirea misiunilor. Generalul Constantin Nuta îl avertizeaza deseori pe ministrul de Interne, Tudor Postelnicu, despre miscarile "Grupului Comana". "Draga, replica Tudor Postelnicu, nu cred, tovarasul Radulescu este în relatii apropiate cu Tovarasa, dar am s-o informez!" Nu a avut, însa, niciodata curajul sa o faca. Din 1985, cînd URSS reduce gazul pentru România si pretinde ca noi sa platim aceasta cota, si asa foarte mica, în carne de porc si pui, începe terorizarea românilor cu lipsa de alimente si frigul. Inspectoratul General al Militiei face informari saptamînale la Cabinetele I si II despre lipsa alimentelor din magazine (desi depozitele erau pline de carne congelata), despre starea de spirit în rîndul populatiei în vîrsta, a pensionarilor în special (care stateau ore întregi la cozi) etc. Aceste informari, însa, nu ajungeau niciodata la Nicolae Ceausescu (se opreau la Cabinetul II). Nici informarile Securitatii nu au ajuns niciodata la presedintele tarii. Mihail Gorbaciov face o vizita în România însotit de sotia lui, Raisa. Vine cu 120 de oameni în suita si pleaca cu 100. 20 se pierd pe drumurile României, pregatind evenimentele care au urmat.
Ca un amanunt
În ultima zi a vizitei lui Mihail Gorbaciov are loc, la Teatrul National, un spectacol închinat Rusiei. Evenimentul este extraordinar, în sala se afla numai activisti de partid. La sfîrsit, sala îi ovationeaza pe invitati. În ropotele de aplauze se disting unele voci ostile. Sotii Ceausescu parasesc sala si îi lasa pe oaspeti singuri în loja principala. Se contureaza, astfel, deznodamîntul lui Nicolae si al Elenei Ceausescu.
Dupa 1989
"Gruparea Comana" preia conducerea tarii din data de 23 decembrie si pîna astazi. Augustin Buzura a condus multa vreme Fundatia Culturala Româna (constructie a KGB-MOSSAD, cu fonduri uriase necontrolabile), avîndu-l pe Zigu Ornea adjunct; Viorel Marginean - ministru; Dinescu este vicepresedinte la FSN, apoi presedinte al Uniunii Scriitorilor, venind, în cele din urma, la CNSAS. Dar lista este deosebit de lunga.
Se impune
Reluarea publica a unor aspecte cum ar fi:
- În ce conditii a fost scos din puscarie Gogu Radulescu, dus la un azil de batrîni evreiesc, în care a si decedat dupa foarte scurt timp; unde a fost înmormîntat?
- Conditiile de înfiintare si statutul Fundatiei Culturale Române;
- Muzicologul Doru Popovici are datoria sa scrie despre aceste evenimente, cu amanuntele corespunzatoare.
Spionul Ioan Mihai Pacepa era "un foarte bun cunoscator" al picturii. El i-a facut o vizita pictorului Vladimir Zamfirescu acasa, de unde a cumparat, de fapt a luat cu forta, un tablou extrem de valoros pe care Mirel nu dorea sa-l vînda (si Mirel Zamfirescu apartine aceleiasi grupari). Acasa la Pacepa se întîlneau mereu Dan Haulica, Alin Gheorghiu, Mihaela Nacu si altii

http://www.tricolorul.ro/

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc