duminică, 21 octombrie 2007

Politicienii amendează declaraţiile UDMR cu privire la Autonomie

Autonomia Ţinutului Secuiesc rămâne una din temele discursului reprezentanţilor UDMR. Lansarea oficială de la Târgu Mureş a candidaţilor UDMR pentru Parlamentul European a fost un nou prilej ca Marko Bella să susţină acest proiect. Reprezentanţii PSD consideră că declaraţiile făcute la Târgu Mureş de către liderii maghiari cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc au fost făcute în contextul alegerilor pentru Parlamentul European.

Liderii PRM sunt, însă, mai duri în declaraţii. Lucian Bolcaş vorbeşte despre atitudini anticonstituţionale, care trebuie sancţionate prin lege. Reprezentanţii Partidului Conservator sunt de părere că liderii UDMR escaladează retorica naţionalist-şovină şi că declaraţiile acestora vor fi taxate de ceilalţi politicieni, pentru că vor relansa falsa problemă naţională.

În ultima perioadă, parlamentarii UDMR s-au plâns că lucrările la proiectul legislativ privind Statutul minorităţilor naţionale nu avansează deloc. Preşedinţii Comisiilor juridică, pentru învăţământ şi pentru drepturile omului vor participa, pe 22 octombrie, la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, unde se va dezbate şi acest subiect.

Antena 3

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc