joi, 29 octombrie 2009

Conducere nouă la UDMR Sfântu Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este noul preşedinte al UDMR Sfântu Gheorghe iar învestirea sa a avut loc miercuri seară, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

La învestirea noului preşedinte UDMR Sfântu Gheorghe au luat parte mai mulţi lideri ai UDMR, printre care şi preşedintele executiv şi totodată candidatul Uniunii pentru preşedinţia României, Kelemen Hunor. Antal Arpad a declarat că îşi doreşte o reapropiere de UDMR a celor care din diverse motive s-au depărtat de Uniune.

„Sper că vom reuşi mai ales după alegeri să avem în Secuime un climat politic care pe de- o parte să ne ducă mai aproape de ţelurile pe care le-am propus, în speţă autonomia Ţinutului Secuiesc, dar s-o facem în aşa fel încât să comunicăm cât mai mult cu românii ca să înţeleagă că ce vrem noi nu e împtriva lor”, a explicat Antal Arpad.

În cadrul unei şedinţe ce va avea loc vineri, va fi pus în discuţie inclusiv noul statut al UDMR Covasna, dorindu-se unificarea Scaunelor UDMR, organizaţia Covasna fiind în acest moment împărţită în UDMR Trei Scaune de Sus şi UDMR Trei Scaune de Jos.

Şi preşedintele UDMR Covasna se va schimba, anunţându-şi până acum candidatura în acest sens preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Actualul preşedinte al UDMR Covasna, senatorul Albert Almos, a repetat în mai multe rânduri că nu doreşte să candideze din nou pentru această poziţie în UDMR, motivând că o organizaţie judeţeană nu poate fi condusă de la Bucureşti, acolo unde se află în majoritatea timpului, ca urmare a calităţii sale de senator.

Monica RIZEA
http://www.amosnews.ro/Conducere_noua_la_UDMR_Sfantu_Gheorghe-291073

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc