joi, 15 octombrie 2009

Tinutul Secuiesc va fi promovat la Targul de turism de la Romexpo

Consiliile Judetene Harghita si Covasna vor promova, in premiera, Tinutul Secuiesc la Targul de Turism al Romaniei, care va avea loc in perioada 15 - 18 octombrie, la Bucuresti. Potrivit Biroului de Presa al Consiliului Judetean Harghita, este pentru prima data cand zona formata din judetele Harghita, Covasna si o parte din Mures va fi promovata la Romexpo sub denumirea de Tinutul Secuiesc. La targ vor participa 13 firme din domeniul turismului din Harghita si o firma din Covasna, alaturi de Asociatia pentru Turism a judetului Covasna si Consiliul local Sovata, judetul Mures.

Conform sursei citate, "la un stand de 100 de metri patrati, cu un design unic, vor fi prezentate obiectivele turistice din Tinutul Secuiesc si vor fi expuse materiale promotionale ale regiunii, in sala principala a expozitiei". La intrarea in stand, vizitatorii vor putea vedea o trasura specifica zonei, iar un om de zapada ii va invita pe amatorii sporturilor de iarna sa vina sa schieze in muntii din Harghita, Covasna si Mures.

Reprezentantii Consiliului Judetean Harghita sustin ca "vizitatorii vor putea incerca mustata secuiasca", in vreme ce "piramidele din sticle cu apa minerala vor simboliza imensa oferta de apa minerala ce o poate oferi Tinutul Secuiesc turistilor obositi". Si traditiile zonei vor fi promovate la standul Tinutului Secuiesc, cei interesati putand vedea la fata locului cum se produc articolele din piele sau din ceramica. In plus, mai multe info-chioscuri ofera posibilitatea efectuarii unei vizite virtuale la obiectivele turistice din zona.

"In dezvoltarea Tinutului Secuiesc un rol important il are turismul. Incercam sa elaboram un marketing regional reinnoit si comun. Avem deja elaborata strategia turistica, dorim ca marca inregistrata SZEKELYFOLDI sa fie cunoscuta si apreciata si in afara granitelor spatiului lingvistic maghiar", a afirmat presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba.

http://www.stirilocale.ro/harghita/Tinutul_Secuiesc_va_fi_promovat_la_Targul_de_turism_de_la_Romexpo_IDN1020283.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc