marți, 27 octombrie 2009

Mai mulţi români stabiliţi în Ungaria au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară

Incident xenofob într-o comunitate de români din Ungaria. Mai mulţi români au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară, iar unii s-au ales chiar şi cu geamurile sparte. Oamenii spun că poliţia nu se implică, ba chiar că i-ar susţine din umbră pe extremişti.

Marin Crişan şi-a făcut acum câţiva ani o casă în localitatea Battonya, într-un cartier în care mai locuiesc români, unguri şi sârbi. Au trăit în linişte până acum, când omul s-a trezit cu geamurile sparte. Mai mult, în cutia poştală a găsit şi o scrisoare de ameninţare.

Românii din localitate spun că se tem, mai ales că poliţia nu a făcut nimic pentru a-i prinde pe extremişti. Autorităţile locale se declară îngrijorate de incident. Celorlalţi români care trăiesc în Battonya nu le vine să creadă că în mica localitate s-au întâmplat astfel de incidente.

Garda Maghiară este o organizaţie de extremă dreapta din Ungaria, fondată în 2007 de partidul Jobbik şi scoasă în afara legii de Tribunalul Budapesta în decembrie 2008.

http://www.napocanews.ro/2009/10/mai-multi-romani-stabiliti-in-ungaria-au-primit-scrisori-de-amenintare-de-la-garda-maghiara.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc