vineri, 15 februarie 2008

Ce ascunde propunerea Ucrainei de garantare a integritatii teritoriale a Basarabiei?

Ce ascunde propunerea Ucrainei de garantare a integritatii teritoriale a Basarabiei?
Brusc, dupa convorbirile de la Moscova dintre presedintele Iuscenko al Ucrainei si Vladimir Putin, si dupa ce s-a ajuns la o reglementare a proiectelor economice bilaterale (aprovizionarea cu gaz,etc), Ucraina a propus tuturor statelor implicate in procesul de reglementare a conflictului transnistrean semnarea unei declaratii care sa garanteze suveranitatea si integritatea teritoriala a Basarabiei, transmite Romanian Global News.

Din pacate in declaratia propusa de Ucraina nu se precizeaza nimic de plecarea trupelor ruse de pe teritoriul celui de-al doilea stat romanesc. Sa fie aceasta o capcana a diplomatiei ruse aruncata pe piata de ucrainieni, ca si moneda de schimb in trocul economic Moscova-Kiev ? Si de fapt ce garantii doreste Ucraina ? Acelea ca o parte a consecintelor Pactului Ribbentropp- Molotov vor fi batute in cuie de Rusia si SUA ? Mai clar ca cei 3 milioane de romani de peste Prut vor ramane mereu despartiti de cei 21 de milioane de dincoace de Prut ?
Planul ucrainean, profund antiromanesc, vine sa continue seria inceputa de Insula Serpilor si continuata de Canalul Bastroe.
Oleksandr Ceali, seful cancelariei prezidentiale, a declarat ca problema cooperarii pentru rezolvarea crizei transnistrene este inclusa in Planul de Actiune 2008 pe care presedintii ucrainean si cel rus l-au semnat recent la Moscova.

Foto: Viktor Iuscenko (stanga), Vladimir Putin (dreapta)

http://www.rgnpress.ro/Politic/Ce-ascunde-propunerea-Ucrainei-de-garantare-a-integritatii-teritoriale-a-Basarabiei.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc