miercuri, 20 februarie 2008

PRECEDENTUL KOSOVO tinde sa surpe fundamentele statului national unitar roman

“Redesenarea frontierei interne” a Romaniei consacra falimentul statului romanImage

Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, consideră că declararea independenţei Kosovo creşte şansele de autonomie pentru asa-zisul "Ţinut Secuiesc", dupa cum transmite corespondentul AMOS News. UCM "Scaunul Sfântu Gheorghe" consideră că România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo şi implicit noul stat, iar în semn de solidaritate cu kosovarii, UCM va ieşi miercuri în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, alături de Consiliul Secuiesc. „Consiliul Secuiesc poartă drapelul direct al autonomiei, aşa că vom ieşi alături de membrii acestuia în Parcul Central din Sfântu Gheorghe, într-o demonstraţie de susţinere, pentru aproximativ 15 minute”, a declarat Gazda Zoltan pentru AMOS News. Liderul local al UCM "Scaunul Sfantu Gheorghe" a mai declarat ca in conditiile in care fortele politice importante ale Europei si SUA recunosc independenta provinciei Kosovo, "atunci aceste state trebuie sa sprijine si autonomia Tinutului Secuiesc". Ieri seara, un grup al UDMR a solicitat acelasi lucru pe strazile Clujului, felicitand Kosovo pentru "reusita".

CIVIC MEDIA considera ca Parchetul General are obligatia sa urmareasca impreuna cu celalalte organe abilitate astfel de manifestari si sa actioneze din oficiu, in consecinta si fara rezerve in toate cazurile in care se constata ca se incalca Legea fundamentala a tarii, Constitutia.

KOSOVO-ul romanesc aproape iesit de sub autoritatea statului roman * KOSOVO, inceputul sfarsitului Europei * Azi, Kosovo, maine, Voivodina. Urmeaza Harghita-Covasna? * Razboiul pentru Kosovo asa cum a fost * Kosovo - reduta mafiei islamice din Europa * Traian Basescu s-a duelat cu extremismul maghiar la Bruxelles * Vartejul Kosovo absoarbe Romania * S-a deschis Cutia Pandorei * Kosovo si purificarea etnica in Romania anului 2008

Image Kosovo a devenit de ieri stat independent arborand drapelul albanez si noul steag realizat in urma unui “concurs ONU”. Din acest moment, in regiune, nimic nu va mai fi ca inainte. Consecintele pentru Romania sunt usor de estimat daca luam in considerare agitatia mediilor maghiare. Doi demnitari posesori ai cetateniei romane, deputati ai UDMR, au participat la festivitatile prilejuite de proclamarea independentei provinciei Kosovo. Csaba Sogor, fost senator UDMR si actual eurodeputat, si Antal Arpad Andras, deputat UDMR, au declarat ca se afla in Kosovo “intr-o vizita privata”. Csaba Sogor a spus ca “pe noi ne intereseaza independenta tinutului Kosovo”. Pe care noi, nu a precizat, dar este usor de apreciat la cine s-a referit eurodeputatul de origine maghiara.

Dupa Kosovo se va deschide cutia Pandorei si pentru Romania. Se creeaza un precedent si o reactie in lant. De la ruperea Cehoslovaciei, la München, in 1938, ne aflam acum, in 2008 in fata unei situatii similare, cu perspective incendiare pentru toata Europa. Fostul ambasador american la ONU, John Bolton, afirma categoric, cu ani in urma, ca SUA ar fi trebuit sa-si schimbe politica in privinta Kosovo: “Din punctul de vedere al SUA, cred ca sunt aspecte mult mai importante in relatiile bilaterale cu Rusia decat Kosovo, iar independenta Kosovo va aduce o nenecesara instabilitate in Balcani”.

Amenintarea lui Putin

Tarul de la Moscova, Vladimir Putin, s-a exprimat transant intr-o propozitie care include si o amenintare deschisa pentru Romania: “Rusia se opune categoric independentei unilaterale a provinciei Kosovo, spune Putin. Asta va incalca legislatia internationala si va avea consecinte imediate pentru Balcani si restul lumii. Exista ingrijorari potrivit carora Kosovo stabileste un precedent pentru eventuale miscari de independenta in regiunea Abhazia din Georgia, in regiunea Transnistria din Moldova si in zona Transilvania din Romania.”

Transilvania si Kosovo

La Transilvania se gandesc si liderii extremisti ai maghiarimii. La Targu Mures Secretarul Biroului Permanent al Consiliului National Secuiesc, Andrassy Arpad, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca recunoasterea independentei Kosovo “ar trebui sa fie un precedent care sa accelereze problema rezolvarii autonomiei tinutului Secuiesc”. “Rabdarea poporului secuiesc este fara sfarsit si e legata de a obtine drepturile, libertatile si de a redobandi aceste lucruri. Problema autonomiei dateaza de 5 secole. A existat autonomie totala a secuilor in Transilvania. A existat autonomie totala, as putea spune, ceea ce dorim noi sa refacem”, a spus Andrassy. Si Liderul Uniunii Civice Maghiare (UCM) din zona Sfantu-Gheorghe, Gazda Zoltan, considera ca proclamarea independentei provinciei Kosovo, ar reprezenta un mesaj in vederea obtinerii autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.

Autonomia etnica

Miza Partidului Civic Maghiar este impunerea ca fapt implinit a autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa-zisului Tinut Secuiesc, oficializarea de facto a limbii maghiare, in detrimentul limbii romane. Pe mai departe autonomia va duce la crearea unei enclave strict delimitate, ceea ce va crea un precedent, se va semnaliza ruperea frontierei interioare a Romanei si se va ajunge la anularea unor paragrafe din Constitutie.

Academia Romana tragea un semnal de alarma in legatura cu “situatia de o gravitate exceptionala a comunitatii romanilor din judetele Harghita si Covasna, in contextul politic intern si international actual”. Cercetatorii Academiei Romane au avut in vedere “in special utilizarea fortata a situatiei din Kosovo ca si precedent pentru Romania de catre inalti oficiali straini si lideri ai minoritatii maghiare din Romania”.

Kosovo va accelera autonomia “Tinutului Secuiesc”

Doi deputati UDMR din Covasna, Antal Arpad Andras si Tamas Sandor, au elaborat deja un proiect ce vizeaza prezentarea in Parlament a modelelor de autonomie functionale din tarile Uniunii Europene. Paralela dintre Kosovo si Transilvania a revenit mai acut decat oricand in presa maghiara. Cotidianul maghiar “Maghiar Hirlap” scrie: “Noi, maghiarii stam si visam la o universitatea independenta maghiara in Transilvania, iar albanezii din Kosovo au infiintat in case particulare gradinite, scoli generale, medii, universitati in limba albaneza, pe langa sau in locul sistemului scolar oficial din Iugoslavia. Tinand seama de aceasta deosebire de mentalitate, putem constata in ce anume difera mentalitatea albanezilor din Kosovo de cea a maghiarilor din Transilvania. Problema vitala a albanezilor, telul la care ei nu renunta, este independenta. Iar maghiarii, secuii mei dragi, taie porcul, pun zacusca in borcane si stau sa astepte sa primeasca autonomia. Au invatat de la romani ca nu doar mamaliga, dar nici gustoasa zacusca nu explodeaza. Din pacate doar atat au invatat”.

Protocolul PSD-UDMR

In cele doua judete din mijlocul Romaniei se produce - sub ochii nostri larg inchisi - un fenomen antieuropean de enclavizare nemaiintalnit in Europa. Situatia de azi are un punct de plecare Protocolul de colaborare PSD-UDMR, din 29 ianuarie 2002 prin care UDMR obtine tot ce a cerut: retrocedare de bunuri si imobile, infiintarea unor facultati si licee numai in limba maghiara, separarea etnica scolilor, folosirea libera a simbolurilor altor state, obligativitatea cunoasterii limbii maghiare de catre politisti...

“Ne asteapta vremuri prevestitoare de nenorociri”

Iata ce scria Horvath Alpar, in “Europai-Ido” (Covasna), nr.11 - mai 2006, in articolul intitulat “Pasnic sau prin mijloace violente? Cu argumente sau cu sange?”: “Se pare ca cineva are interesul sa dirijeze maghiarimea din Bazinul Carpatic pe drumul terorismului. (...) Situatia este clara (lucru demonstrat si de presedintele Romaniei, Basescu, care a lasat sa-i scape ca “Transilvania nu este Kosovo, pentru ca aici nu a fost razboi”!) Cainii Mari europeni, indiferenti fata de situatia ta, draga Cititorule, privind drepturile omului si ale natiunii, nu iau in serios problemele oamenilor mici, ale natiunilor mici, ale diferitelor minoritati decat atunci cand, ridicandu-se pentru drepturile lor, ar crea probleme care le-ar afecta (...) activitatea de inmultire a banilor. “Maghiarimea de peste hotare” abia daca mai poate spera ca tara-mama sa-i rezolve problemele. (...) Cei de acolo sunt o multime care ar pactiza cu propriul lor calau daca asa le-ar cere-o interesele! Si atunci cu ce ramanem noi, maghiarii de peste hotare? Crede cineva ca maghiarii colaborationisti din Transilvania, Voivodina sau Tinutul de Sus, exceptand propria lor inavutire, au facut ceva si pentru a ameliora soarta celor care i-au ajutat sa ajunga la putere ???

A mai ramas, deci, o alta cale decat cea a asa-numitului terorism?

Exemplul irlandez, cel basc si cel palestinian!?

Lupta de aparare a pamantului natal si a pamantului stramosesc?

Lupta pentru viitorul urmasilor urmasilor nostri?

Razboiul poate fi purtat doar de cel care dispune de armata.

Celui care nu dispune nu-i ramane decat lupta de gherila - in cel mai bun caz!

Tradatorii nostri ne iau in serios numai cand actiunile noastre ar putea avea urmari. Astfel le-au impus irlandezii, in urma cu o suta de ani, fidelitate conationalilor” care s-au pus in slujba englezilor, devenind mercenari. Ne asteapta vremuri prevestitoare de nenorociri.”

Natiunea autonoma a “inaintasilor”

Ideea comunitatii superioare, fauritoare de civilizatie in “bazinul carpatic”, samavolnic tinuta sub tutela, apare constant in presa de limba maghiara: “Din 16 decembrie 1989 in Transilvania si Partium a incetat orice motiv legal pentru ca noi sa fim tinuti sub tutela...Inaintasii nostrii au trait in aceste tinuturi din 896 pana in 1920 ca natiuni autonome. Ca urmare a investitiilor lor pe aceste meleaguri, in Ardeal si in Partium au luat fiinta sate, orase, a inflorit agricultura, industria, comertul.. este legitima pretentia comunitatii etnice maghiare din Ardeal si Partium sa i se restituie statutul de drept, dobandit de-a lungul istoriei... Noi, maghiarii din Ardeal si Partium, avem documente scrise care dovedesc ca timp de 1000 de ani pe aceste teritorii am fost natiune, acesta este statutul nostru de drept”. (Erdely Magyarsag, 8, 1991)

Pe acest concept, de natiune dezvoltata separat, in afara societatii romanesti, si-a intemeiat UDMR-ul ideea ca Romania nu este stat national, ci o societate plurinationala in care grupul etnic maghiar reprezinta o societate distincta cu drept de organizare propriu si autonom fata de institutiile statului. Mai mult, dupa cum reiese din autodefinirea ca subiect politic, atribut propriu statelor, UDMR ravneste, calitatea de autoritate statala autonoma, rezultatul purtand titlul de secesiune si implicand redesenarea frontierei interne.

Avertismentul lui Raoul Sorban

Raoul Sorban, ardent om de cultura ardelean scria cu ani in urma : “Culorile politice pe care le-a schimbat statul ungar intre timp, n-au modificat in nici un fel continutul doctrinei ungarismului, care isi arata esenta chiar si atunci cand ea imbraca hainele teoretice ale Casei Europei.”

http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=636&Itemid=1

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc