miercuri, 20 februarie 2008

Sfântul Gheorghe. La mitingul Consiliului Secuiesc au venit doar 100 de persoane

Mitingul de simpatie faţă de proclamarea independeţei Kosovo, miting la care erau invitaţi să participe toţi cei care doresc autonomia Ţinutului Secuiesc, a atras foarte puţini oameni. Manifestaţia organizată de Consiliul Naţional Secuiesc a început la ora 17.00, însă doar 100 de participanţi s-au strâns în piaţa centrală de la Sfântul Gheorghe. Vor urma discursuri ale membrilor Consiliului Naţional Secuiesc, după care toţi participanţii vor aprinde lumânări, pentru a-şi manifesta simpatia faţă de independenţa kosovarilor. La manifestare au fost chemaţi să participe toţi cei care doresc proclamarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Organizatorii se aşteptau la un număr mai mare de participanţi, undeva peste 300. Cei mai mulţi etnici maghiari din Covasna şi Harghita susţin independenţa provinciei Kosovo. Mai mult, aceştia spun că vecinii noştri au creat un precedent care ar trebui urmat şi de maghiarii din România.

Există însă şi localnici care cred că, în România, situaţia este diferită. Oamenii spun ca invocarea autonomiei ar putea crea conflicte grave între români şi unguri.

Antena 3

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc