vineri, 22 februarie 2008

Maghiarii intentioneaza sa proclame independenta "Tinutului Secuiesc" pe 15 martie



Potrivit unor informatii din surse confidentiale, organizatii militante maghiare - de tipul "Garda Ungara", Uniunea Mondiala a Maghiarilor, HVIM - "Miscarea tinerilor celor 64 de comitate" (cate avea "Ungaria Mare"),"Hungarian Lobby ", etc - impreuna cu UDMR, PCM, UCM, etc, urmaresc proclamarea independentei "Tinutului Secuiesc" in data de 15 Martie, in cadrul unei adunarii la care se preconizeaza sa vina peste 15.000 de maghiari din intreaga lume. Anul acesta se implinesc 90 de ani de la Marea Unire.
Mediafax transmite:
Organizatiile din Sfantu Gheorghe ale Uniunii Civice Maghiare si ale UDMR vor organiza impreun manifestarile dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, UCM propunand ca programul sa fie finalizat de catre Consiliul Secuiesc - garantie ca manifestarile nu vor fi politizate.Conducerea Uniunii Civice Maghiare – "Scaunul Sfantu Gheorghe" a trimis, la inceputul lunii februarie, o scrisoare presedintelui UDMR Sfantu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, in care a solicitat ca cele doua organizatii sa fie co-organizatoare ale manifestarilor din 15 martie, Ziua Nationala a Maghiarilor de Pretutindeni, transmite corespondentul Mediafax.Presedintele UCM – "Scaunul Sfantu Gheorghe", Gazda Zoltan, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in urma cu o zi a fost contactat telefonic de liderul local al UDMR, Toth B. Csaba, care a propus UCM sa participe la organizarea programului.UCM Scaunul Sfantu Gheorghe saluta faptul ca UDMR Sfantu Gheorghe si-a dat seama ca sarbatoarea noastra nationala nu poate fi folosita in scopuri electorale, respectiv organizata unilateral, motiv pentru care s-au oferit sa fim parteneri in organizarea manifestarilor, a spus Gazda. Liderul local al UCM a subliniat ca, desi este deja in curs de pregatire programul manifestarilor, acesta mai poate fi modificat.Gazda Zoltan a adaugat ca, intrucat in ultima perioada s-au intensificat pasii in vederea obtinerii autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, UCM va propune liderului local al UDMR ca cele doua organizatii sa desemneze Consiliul Secuiesc – Sfantu Gheorghe pentru a finaliza programul eveinimentelor care vor fi organizate la 15 martie. In opinia sursei citate, Consiliul Secuiesc ar reprezenta o garantie ca manifestarile nu vor fi politizate.Liderii locali din Sfantu Gheorghe ai UCM si UDMR se vor intalni, saptamana viitoare, pentru a stabili detaliile si pentru a discuta despre propunerea in privinta Consiliului Secuiesc.
http://victor-roncea.blogspot.com/2008/02/maghiarii-intentioneaza-sa-proclame.html

3 comentarii:

Anonim spunea...

1. Nu-i mai numiti "maghiari". Spuneti-le pe nume; "unguri".

2. Bocotati-le firmele; nu le mai cumparati produsele firmelor ce au capital sau patron cu nume unguresc.

3. Nu-i bagati in seama ca abia asteapta sa se ia la bataie sa provoace aici probleme etnice.

In felul acesta, in 2 ani ii punem pe toti bu botul pe labe.
Saracia ce le va cadea din cer firmelor unguresti o sa-i termine.

Anonim spunea...

ca bine zici ce dracu toata lumea si la televizor si la radio le tot spune maghiari nici nu exista cuvantul asta, UNGURI asta sunt sau le este rusine ca sunt UNGURI? ce e urat in numele natiei lor de nu le convine sa il pronunte dobitocii mami lor.

Anonim spunea...

de ce ceangaii din zona moldovei nu cer autonomie s-au alte drepturi ori pretentii desi sunt destul de multi , si nici ungureste nu vorbesc , nici scoli an limba ungureasca . raspunsul vil dau tot eu pentru ca aici nu au curaj sa guite ar fi imediat pusi la punct

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc