marți, 26 februarie 2008

Reactii politice la declaratiile antiromanesti ale deputatului sarb din Parlamentul Romaniei

Intr-un interviu acordat ieri pentru Romanian Global News, deputatul sarb din Parlamentul Romaniei, Slavomir Gvozdenovic, demonstra ca pentru un sarb ca el gestul Romaniei de a nu recunoaste Kosovo nu a contat prea mult si nu i-a schimbat cu nimic opiniile legate de starea dramatica a celor aproape 300.000 de romani din Timoc.

Pentru Gvozdevovici acesti romani aproape ca nu exista, iar faptul ca nu au drepturi i se pare ceva firesc...
La opiniile exprimate de Gvozdenovici au aparut si reactii. Dr. Pedrag Balasevic, presedintele Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia a declarat pentru Romanian Global News ca „Declaratiile lui Gvozdenovici arata ca trecutul urat al politicii sarbesti nu a plecat inca din constiintele unora, iar ca postura din care vorbeste Gvozdenovici este aceea de om al trecutului caruia nu-i pasa pentru ca el este deja parte a Uniunii Europene. Noi aici in Serbia incercam sa aducem Uniunea Europeana prin valorile ei, iar cei care nu inteleg aceasta optiune inseamna ca vor rau Serbiei.” La randul sau Parintele Boian Alexandrovic, protopop al Protopopiatului Ortodox „Dacia Ripensis” din Timoc, preotul care a fost de nenumarate ori amenintat cu moartea si tarat prin tribunale pentru ca a construit o biserica romaneasca, a declarat ca „Cei satui de drepturi nu-i inteleg pe cei fara drepturi, iar mai multa atentie nu merita declaratiile acelea”

Ce au cei 30. 000 de sarbi din Romania: 53 de biserici active, 5 manastiri, 13 scoli in limba sirba (diverse nivele) si 10 in care se invata limba sirba ca limba materna, un saptaminal, emisiuni la radio si tv, muzeu, grupuri folclorice, consulat, si un parlamentar.

Foto: Mesaje ultranationaliste la adresa romanilor din Serbia: "Mars afara din Serbia"

http://www.rgnpress.ro/Politic/Reactii-politice-la-declaratiile-antiromanesti-ale-deputatului-sarb-din-Parlamentul-Romaniei.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc