vineri, 15 februarie 2008

Un deputat UDMR îndeamnă la folosirea precedentului KOSOVO pentru independenţa Ţinutului Secuiesc

Anunţul independenţei provinciei Kosovo a stârnit reacţii imediate în România. Iar cei mai sensibili la această veste, deşi neoficială, au fost membrii Uniunii Democrate Maghiare din România. Deputatul de Covasna Antal Arpad Andras a atras atenţia comunităţii maghiare din Transilvania că trebuie să se folosească în mod inteligent de modul în care se va rezolva situaţia provinciei Kosovo. Motivul: obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Mai mult, deputatul UDMR a anunţat că va merge în Pristina, pentru a participa la proclamarea independenţei unilaterale a provinciei Kosovo.

„Se pare că pe data de 17 februarie, autorităţile din Kosovo îşi vor declara independenţa. Voi fi prezent şi eu în Pristina la aceste manifestări. Ca sociolog, în primul rând, mă interesează reacţia populaţiei albaneze şi a minorităţii sârbe din Kosovo”, a declarat Antal Arpad Andras.

Deputatul nu s-a dat înlături nici de la a invoca un eventual sprijin din partea autorităţilor europene şi chiar americane. Marile puteri ale lumii ar avea astfel şansa să recunoască soluţiile non-violente în chestiuni care ţin de independenţa unor regiuni. „Este evident că, prin recunoaşterea provinciei Kosovo ca stat independent, se recunosc într-un fel soluţiile violente din această regiune. Din câte se ştie, noi, maghiarii din România, am militat pentru autonomie exclusiv prin mijloace democratice şi considerăm că un sprijin din partea autorităţilor europene şi a SUA ar legitima în Europa rezolvarea unor potenţiale conflicte fără conflicte, deci ar legitima soluţiile non-violente”, a subliniat Antal Arpad.

El a îndemnat toate organizaţiile maghiare din Transilvania să trimită o scrisoare autorităţilor SUA şi UE pentru a le cere ajutorul în obţinerea independenţei Ţinutului Secuiesc, imediat după ce ţările respective vor recunoaşte independenţa Kosovo.
http://www.antena3.ro/Un-deputat-UDMR-indeamna-la-folosirea-precedentului-Kosovo-pentru-independenta-Tinutului-Secuiesc-_act_45679_ext.html

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc