luni, 18 februarie 2008

Radicalii maghiari vor mai mult

n ajunul declarării independenţei provinciei Kosovo, deputatul UDMR Arpad Antal, care, împreună cu colegul său, eurodeputatul UDMR Csaba Sogor, a plecat în Kosovo ca să participe la ceremoniile de declarare a independenţei, a lansat un apel partidelor politice maghiare din Ardeal şi organizaţiilor reprezentative ale societăţii civile pentru acţiuni comune în favoarea autonomiei, scrie presa de limbă maghiară din România. Arpad Antal spune că „cea mai mare provocare pentru maghiarimea din Ardeal este de a profita de situaţia creată prin declararea independenţei provinciei Kosovo”.

Sărbătoare cu lumânări aprinse în „Ţinutul Secuiesc“

UCM şi CNS au decis să sărbătorească „acasă” proclamarea independenţei provinciei Kosovo. Mâine seară, începând cu ora 18, toţi locuitorii aşa-zisului „Ţinut Secuiesc” sunt chemaţi să-şi împodobească ferestrele cu lumânări aprinse, într-o „primă acţiune de felicitări pentru independenţa Kosovo”.

„Vrem să-i felicităm astfel pe albanezii din Kosovo pentru obţinerea independenţei şi, totodată, să atenţionăm opinia publică internă şi internaţională asupra necesităţii de a urgenta acordarea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, care trebuie rezolvată acum cât mai repede, pe baza acestui precedent din Kosovo, dar numai prin mijloace paşnice, fără nici un fel de violenţă!”, ne-a declarat preşedintele UCM Sf. Gheorghe, Gazda Zoltan.

http://www.gandul.info/lumea/radicalii-maghiari-vor-mai-mult.html?3929;2394949

Niciun comentariu:

Spaţiul etnogenetic românesc

Spaţiul etnogenetic românesc